“Bijzonder èn bijzonder goed.”

– Frits Spits in De Taalstaat

“Martens heeft met recht een luisterboek gemaakt, in de beste zin van het woord.”

– 8Weekly

“Anders dan anderen en misschien erg gedurfd, maar gaaf is hierbij slechts een understatement.”

– White Room Reviews

Marco Martens beweegt met de motoriek van een schrijver. Of rapper, zo je wilt. Zijn expressie en ritme zitten in de taal. Op zijn nieuwste album Ieder huis is uit vertrekken gebouwd (met muziek van Michiel van Iersel en Joris Sedee) vertelt hij het verhaal van Harm, een jongen die heel zijn leven al in hetzelfde dorp vastzit, terwijl de buitenwereld verder draait. Martens speelt heel knap met perspectieven. Wie is nu eigenlijk beter af: de mensen die in het dorp zijn gebleven of degene die zijn gevlucht? En wie is nu eigenlijk precies Harm? Zit er eigenlijk niet in iedereen een stukje Harm verscholen?